» » Прес-реліз: Підсумки Національної інформаційної кампанії H-Road-2017.

Прес-реліз: Підсумки Національної інформаційної кампанії H-Road-2017.

13 лютого 2018 року в Києві відбулася прес-конференція, присвячена актуальній ситуації з безпекою дорожнього руху в Україні та підсумкам Національної інформаційної кампанії H-Road, спрямованої на підвищення особистої відповідальності всіх українців. Ініціатором соціального проекту виступила компанія "Хюндай Мотор Україна", а партнером – Національний комітет спорту інвалідів України.

Безпека дорожнього руху – гостре питання для України. З року в рік статистика правопорушень та дорожньо-транспортних пригод невтішна. У 2017 році було зареєстровано понад 162 тисяч ДТП, у яких постраждало 38.109 осіб. Найпершою причиною ДТП з постраждалими – 28% випадків – стало порушення правил маневрування та недотримання безпечної дистанції. Перевищення безпечної швидкості руху призвело до 27,8% таких інцидентів.

Протягом другого півріччя 2017 року інформаційна кампанія H-Road актуалізувала особливо важливі питання безпеки дорожнього руху, з якими стикаються українські водії. Кожен місяць був присвячений певній тематиці: правилам маневрування та безпечної дистанції; безпечному перевезенню дітей в автомобілі; дотриманню безпечної швидкості руху; правилам паркування, зокрема на місцях для людей з інвалідністю, а також пересування смугою для громадського транспорту; забороні керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

В рамках проекту в українців була змога анонімно перевірити знання правил дорожнього руху за допомогою онлайн-тестувань. Інтернет-користувачі засвідчили високий рівень інтересу до такої можливості – під час проекту в 5 тестуваннях узяли участь понад 9 тисяч осіб. Найвищий рівень знань українці показали в темі, що стосується неприпустимості керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Найслабшими виявилися пізнання в області дотримання швидкісного режиму та безпечної швидкості.

Крім інформаційних активностей, соціальна кампанія H-Road охоплювала й благодійну складову. Українці, які розділяють ідею відповідальної поведінки на дорозі, могли придбати спеціально розроблені стікери та аксесуари з символікою проекту. Під час прес-конференції усі кошти від реалізації атрибутики були передані Національному комітету спорту інвалідів України на підготовку національної паралімпійської збірної України до наступних Паралімпійських ігор.

«Компанія рада зробити внесок у те, щоб ситуація на дорогах України стала зразковою, а українські спортсмени гідно представляли країну на світовій арені, – повідомив комерційний директор «Хюндай Мотор Україна» Геннадій Четверухін. –
Ми вдячні українцям, які продемонстрували свою прихильність ідеї відповідальної поведінки на дорогах і зробили свій внесок у важливу справу. За час проекту було зібрано 700.000 грн, які ми раді передати Національному комітету спорту інвалідів України».

«У 2017 році відбулося декілька важливих подій, спрямованих на підтримку людей з інвалідністю. Набрав чинності Закон України, розроблений президентом Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноваженим Президента України з прав людей з інвалідністю Валерієм Сушкевичем щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку і стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для людей з інвалідністю, – зазначила віце-президент Національного комітету спорту інвалідів України Оксана Скугарева. Кампанія H-Road стала ще однією важливою ініціативою, яка допомогла звернути увагу на потреби водіїв з інвалідністю, як своїми інформаційними активностями, так і благодійною складовою. Національний паралімпійський комітет/Національний комітет спорту інвалідів України вдячний «Хюндай Мотор Україна» за успішну партнерську роботу в рамках кампанії, за особливі акценти на рішення проблем людей з інвалідністю, а також, що не менш важливо – за організацію збору коштів на потреби Комітету та національної паралімпійської збірної команди України. Це дуже актуально напередодні прийдешніх Паралімпійських ігор».

Статистика аварійності в Україні
  • У 2017 році було зареєстровано понад 162.000 дорожньо-транспортних пригод, у яких 3432 людини загинули та 34.677 отримали травми.

• Найбільш поширені причини ДТП з постраждалими:
    • - порушення правил маневрування – 19.11%;
    • - недотримання безпечної дистанції – 8.89%;
    • - перевищення безпечної швидкості руху – 27.81%;
    • - порушення правил проїзду перехресть – 10.87%;
    • - недотримання пішоходами ПДР – 7.53%;
    • - керування транспортним засобом у нетверезому стані – 6.68%;
    • - порушення правил проїзду пішохідних переходів – 6.18%;
    • - порушення правил обгону – 1.68%.

Схожі новини